Back to school #3: Hvordan bli en organisert student

IMG_7676


Fail to plan, plan to fail.

-Winston Churchill


Å være student samtidig som man har en deltidsjobb ved siden av krever en organisert hverdag for å få kabalen til å gå opp. Med en gang et nytt semester starter kjenner jeg alltid stressnivået begynner å stige, men å planlegge og organisere gir meg alltid roen tilbake. Her er mine beste tips til en mindre stressfull studenthverdag.

Steg #1: Gå til innkjøp av en oversiktlig agenda

Med det mener jeg en ordentlig, gammeldags agenda laget av papir. Å skrive ned ting i en fysisk agenda gjør at jeg husker det mye bedre enn dersom jeg kun hadde skrevet det inn digitalt på iPhonen.

Steg #2: Få oversikt over alle viktige datoer 

Skriv ned i agendaen alle innleveringsdatoer, eksamensdatoer, seminarer og gruppeøvelser etc. for hele semesteret. Da slipper man å få ubehagelige overaskelser underveis og det gir rom for å bedre planlegge tidsbruk på de forskjellige skoleoppgavene.

Steg #3: Sett deg tidlig inn i læringsmålene 

På de fleste utdanningsinstitusjoner legges det alltid ut en plan over læringsmålene og læringsutbyttet til hvert fag. Les nøye gjennom disse i starten av semesteret for å vite hva man skal fokusere på underveis. Eksamen er stort sett designet slik at den skal dekke de sentrale læringsmålene, så det er en stor fordel å være klar over disse på forhånd.

Steg #4: Kjøp en perm med skilleark til hvert fag 

Til semesterstart kjøper jeg alltid inn fire permer med skilleark; ett til hvert fag. Med en gang jeg er ferdig med et emne lagrer jeg alt i permen slik at jeg har det lett tilgjengelig når jeg skal bruke det til en semesteroppgave eller til eksamensforberedelser. Jeg setter også alle forelesningsnotater, oppgaver og alt annet materiale relatert til faget inn i permen. På denne måten er det lekende lett å få god oversikt over hvert fag. Å samle alt fagmateriale på ett sted mener jeg nemlig nøkkelen til en organisert studiehverdag.

Steg #5: Planlegg den kommende uken hver søndag kveld

Søndag kveld er for meg forbeholdt planlegging av den kommende uken. Da skriver jeg inn alle ukens forelesninger, seminarer og jobbvakter inn i agendaen. I tillegg lager jeg en detaljert pensumliste for uken over alle kapitler som skal leses, samt oppgaver som skal regnes. Da føler jeg meg alltid klar og motivert til å ta fatt på en ny uke. I tillegg er det lett å sjekke om man faktisk er à jour med skolearbeidet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s