Pourquoi pas.. smykke seg til hverdags?

IMG_7632


I feel undressed if I don’t have my pearls on. My pearls are my security blanket.

Lady Sarah Churchill


Et nydelig smykke i hvitt gull og perle, spesialdesignet med mine initialer, ble mitt i anledning min 25-årsdag. Etter å ha jobbet flere år i en gullsmedforretning har jeg fått en stor lidenskap for smykker og edelstener, og generelt for alt som glitrer. Den generelle enighet er antageligvis at smykker er forbeholdt spesielle anledninger og ikke noe man skal bruke til daglig. Det blir dermed sjelden at smykkene får vist sin praktfullhet, noe som virker ganske bortkastet. Hvorfor skal smykkene gjemmes bort i et smykkeskrin for så å bare bli brukt én gang i året? Hva slags verdi har smykkene hvis de ikke blir brukt?

Jeg mener imidlertid at dersom man er heldig og har fine smykker, så skal de brukes. Selv til hverdags. Selv om det ikke finnes en spesiell anledning. Smykker skal vises frem, pynte opp og gjøre stas på ethvert antrekk. Til og med det mest kjedelige hverdagsantrekket blir raskt forvandlet til noe langt mer glamorøst, kun ved hjelp av et par fine øredobber og et pent smykke.

Jeg bruker derfor mine smykker så ofte jeg kan, selv på en grå, regntung mandag uten spesielle planer. Man skal ikke vurdere hvordan det å føle seg fin innvirker på selvtilliten; det er faktisk en veldig høy positiv korrelasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s