Wardrobe essential: A polka dot dress

DSC09580


You can’t have a bad day in polka dots.

Anna Kendrick 


Polkadot-kjoler har vært i motebildet i mange tiår. De fleste assosierer det glade mønsteret med 1960-tallets mote, men faktisk gjorde det entré allerede på 1920-tallet. I 1928 ble nemlig Minnie Mus lansert lekkert antrukket en rød kjole med hvite polkadotter. Senere på 1930-tallet ble polkadot-kjoler et vanlig syn i amerikanske klesforretninger. Polkadot-hysteriet kulminerte i 1940 da Frank Sinatra sang sin ballade titulert «Polka Dots and Moonbeams». Da Christian Dior lanserte sin nyskapende New Look-kolleksjon på 1950-tallet, var polkadotter flittig brukt. Deretter kom 60-tallet, og polkadottene forble like populære. Selv den dag i dag ser vi polkadotter manifestere seg på et mangfold av klær, og vi kan dermed konstatere at det er et tidløst mønster som aldri vil gå av moten.

Ordet «polka» kommer fra det polske navnet for «polsk kvinne». På tjekkisk kan det oversettes til «liten jente eller kvinne». Polkadotter er derfor et uttrykk for femininitet og kvinnelighet. Jeg har for lengst lagt min elsk på polkadotter, og jeg har polkadott-kjoler i mange varianter. Kjolen avbildet over er mitt nyeste eksemplar; en figursydd polkadot-kjole i et mykt og tøyelig bomullsstoff, med høy hals og korte ermer. Jeg fant den på nett her .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s