Hotelltips: Le Méridien Lav Split

DSC09175DSC09054DSC09057DSC09092DSC09093DSC09200DSC09201IMG_7167DSC09211DSC09212Le Méridien Lav Split er et elegant femstjerners luksushotell med rolig beliggenhet rett ved havet, ca. 9 kilometer unna Split sentrum. Her bor man luksuriøst ved en privat strand og et stort bassengområde, som kan skilte med både utvendig og innvendig basseng. Hotellet passer utmerket både for familieferie, kjærestetur, eller tur med vennegjengen.

Det er først og fremst servicen som skiller seg ut på dette hotellet. Fra innskjekk til utsjekk blir man ivaretatt på den aller beste måten av hotellets personale, og de er alltid tilstede for deg med et stort smil om munnen. På stranden, for eksempel, får man umiddelbart hjelp med å finne ledig solseng og parasoll. Jeg opplevde servicen som førsteklasses, uten å føles påtrengende. I tillegg har hotellet en svært avslappende atmosfære. Her kan man virkelig feriere i ro og mak, og samtidig nyte femstjerners luksus.

Den private stranden er perfekt for både soling og bading, og dersom man blir tørst og sulten er det enkelt å bestille forfriskninger fra strandrestauranten. Som ellers langs den kroatiske kysten er det rullestein-strand, så et lite tips for å gjøre badingen mer komfertabel er å kjøpe badesko. Disse finnes overalt i turistbutikkene i Split og koster ikke store summen. Med badesko på kan man ferdes overalt på stranden og i sjøen uten å tråkke på vonde steiner. Vannet er helt krystallklart og azurblått, og det var en ren nytelse å bade her.

Samtlige av hotellrommene har en privat balkong med bord og stoler. Dersom man bestiller et rom med havutsikt, slik som vi gjorde, kan man våkne opp til den mest fantastiske utsikten over Adriaterhavet. Det er absolutt verdt å betale litt ekstra for denne utsikten, for den tar rett og slett pusten fra deg. Hotellrommene er romslige, moderne og lekkert innredet, med tilhørende marmorbad. Selvsagt får man badekåper og tøfler, og vannkoker med te og kaffe er tilgjengelig på forespørsel. Jeg er nemlig helt avhengig av min daglige morgente med sitron, og dette var ingen problem å ordne.

Det er flere restauranter på hotellet, blant annet en buffet-restaurant som tilbyr frokost og middag. Her ble frokosten inntatt hver eneste morgen, og det var sannelig en ypperlig måte å starte dagen på. Jeg har aldri vært vitne til en slik frokostbuffet; her får man virkelig alt man kunne tenke seg. Alskens fersk frukt og bær, ferskt brød og ferske rundstykker, havregrøt, eggerøre, bacon, pannekaker, vafler, croissanter, småkaker, alt av søtt og salt pålegg.. I tillegg står en egen omelettkokk til disposisjon som lager din egenkomponerte omelett, servert rykende fersk. Kaffe, te, diverse juicer og vitaminshots kan man også forsyne seg av. Frokost er mitt favorittmåltid så dette var faktisk dagens høydepunkt for meg.

Det er enkelt å komme seg inn til Split sentrum fra hotellet. Man kan ta rutebussen som er det rimeligste alternativet, eller så kan man benytte seg av hotellets egen shuttlebuss med faste daglige avganger til Split. Vi gjorde førstnevnte og det fungerte helt fint.

Det ukeslange oppholdet på Le Méridien Lav Split var rett og slett en drøm.

Karakter: 🌺🌺🌺🌺🌺🌺

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s