Reisetips: Split i Kroatia

DSC09226DSC09139DSC09145DSC09215IMG_7126DSC09076DSC09077DSC09225DSC09161DSC09236DSC09234

For noen uker siden tilbrakte jeg én uke i Split i Kroatia. Split er faktisk en av Europas mest spennende byer med en svært interessant historie. Byen ble grunnlagt allerede 200 e.Kr, og vi ser fortsatt i dag restene fra denne tiden. Midt i byen finner vi eksempelvis et gigantisk palass som ble bygget av keiser Diokletian på 300-tallet e.Kr. Med andre ord byr Split på en rekke historiske og kulturelle severdigheter. Samtidig finner man nydelige strender, et hav av koselige spisesteder samt et shoppingtilbud i verdensklassen. Et bedre reisemål skal man se langt etter.

Split har en imponerende strandpromenade med palmetrær på rekke og rad og vakre blomster i alle farger. Langs strandpromenaden finner man et mangfold av restauranter og barer der man kan slappe av og nyte den azurblå havutsikten. Det er ikke vanskelig å få øye på restene av Diokletians palass som ligger et lite stykke inne på strandpromenaden, og dersom man tar turen inn i ruinene befinner man seg plutselig i Splits sjarmerende gamleby.

I gamlebyen finner man en labyrint av gater spekket med butikker, kaféer og restauranter. Her kan man vandre i flere dager og likevel oppdage nye steder for hver gang. Det er spesielt mange skobutikker, men også en god del klesbutikker, både kjedebutikker og selvstendige butikker. Man finner både de dyreste designerbutikkene, men også mer budsjettvennlige alternativer. Split er virkelig et shoppingmekka, og på disse sommertider ligger alt til rette for å gjøre noen flotte salgskupp. Sommersalget er nemlig i gang for fullt. Til min store glede dukket en gigantisk Zara-butikk bak bymuren til gamlebyen.

I Split sentrum finnes alt man trenger når det gjelder shopping, restauranter og uteliv. Likevel kan jeg tipse om et kjøpesenter med navn Mall of Split som er verdt et besøk. Dette senteret ligger et lite stykke unna bykjernen. Her finner man et rikt utvalg av butikker, blant annet mine to favoritter; Zara og Mohito. Sitnevnte er en polsk kleskjede med det mest imponerende kjoleutvalget jeg noen gang har funnet i en butikk. Mohito shipper dessverre ikke til Norge, så jeg pleier alltid å gå innom her når jeg er i utlandet. På denne turen fant jeg hele 7 nye kjoler! Heldigvis var samtlige på salg.

Hotellet vi bodde på, Le Méridien Lav Split, er lokalisert i Podstrana, som ligger en halvtimes kjøretur fra Split sentrum. Hotellet var så fantastisk at det fortjener et eget innlegg, så mer om det siden.

Kort oppsummert; Split innfridde alle mine forventninger, og jeg kommer gjerne tilbake!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s