A weekend in Amsterdam

Versjon 4IMG_6959DSC08911DSC08973DSC08970DSC09015


Amsterdam has more than 150 canals and 1,250 bridges, but it never seems crowded, nor bent and bitter from fleecing the tourist.

 

Julie Burchill


Sommerens første ferietur gikk til Amsterdam, der en langhelg ble tilbrakt i nydelig sommersol. Amsterdam er kanalenes by; det finnes 150 av dem gjennom hele byen. Over alt finner man sjarmerende gater med skjeve kanalhus på rekke og rad. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til fots; ved å traske gatelangs i ro og mak kan man føle den spesielle atmosfæren som runger over byen. Mange anser Roma og Paris som kjærlighetens by, men jeg mener Amsterdam absolutt er like romantisk.

Noen severdigheter som er verdt å få med seg i Amsterdam:

🌺 Rijksmuseet: Et imponerende innholdsrikt museum med malerier fra den nederlandske gullalder og en viktig samling asiatisk kunst

🌺 Rembrandthuis: Her kan man se hjemmet til den kjente nederlandske maleren Rembrandt, samt en stor samling av hans verker.

🌺 Anne Frank-huset: Det største høydepunktet fra Amsterdam-turen var definitivt besøket til det hemmelige annekset der den jødiske piken Anne Frank gjemte seg sammen med sin familie under andre verdenskrig. I to år bodde to jødiske familier i skjul fra omverdenen som var i full krig. Det er nesten ikke mulig å forestille seg den konstante frykten de må ha levd med. Anne Frank dokumenterte nøye livet i det hemmelige annekset i dagboken sin, som i dag har blitt oversatt til 70 språk verden over. Denne dagboken har jeg lest flere ganger, og det var derfor en utrolig sterk opplevelse å besøke det hemmelige annekset. Vi stod i kø i hele tre timer, men det var verdt ventetiden. For å unngå å stå i kø er det lurt å bestille billetter på forhånd på nett her. Fra klokken 09.00 til 15.30 er det kun tillatt for besøkende med forhåndskjøpt billett. Fra klokken 15.30 til 22.00 er det imidlertid åpent for besøkende uten forhåndskjøpt billett.

🌺 Van Gogh-museet: Et stort kunstgalleri der man kan beundre de mange verkene til den nederlandske kunstneren Vincent Van Gogh.

🌺 Museum Willet-Holthuysen: Her kan man oppleve hvordan hverdagslivet utartet seg for Amsterdams overklasse. Overdådig interiør, vakker kunst og en nydelig hage er bare noen av høydepunktene.

🌺 Vondelpark: En gigantisk park med flotte blomsterbed og et imponerende fugleliv. Det perfekte stedet for å slappe av etter en lang dag med trasking gatelangs i sentrum.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s