Make-up Monday: Red lips from NYX


Red lipstick is the beauty equivalent of a shot of espresso.


🌺 God mandags morgen 🌺

Rød leppestift kan dateres tilbake til Mesopotamia 5000 f.Kr. I oldtidens Egypt brukte både kvinner og menn datidens form for rød leppestift, som var en blanding av rød oker, karmin og voks. Med andre ord har den røde fargen prydet lepper siden tidenes morgen, Opp gjennom historien har røde lepper signalisert skjønnhet, seksualitet og status.

I middelalderen og århundrene etter var sminke forbeholdt prostituerte. Moralske og religiøse grunner begrunset kvinners bruk av kosmetikk, og sminke ble faktisk ikke sosialt akseptert før på 1900-tallet. Den første og mest berømte manifestasjonen av røde lepper skjedde da suffragettene tok til gatene i New York i 1912 iført sterk rød leppestift. Fra da av ble røde lepper et symbol på kvinnelig opprør.

Den første ordentlige leppestiften, slik vi kjenner den i dag, kom til verden i 1915. Den amerikanske oppfinneren Maurice Levy var mannen bak suksessen. I 1933 kåret Vogue leppestiften til det viktigste kosmetikk-produktet for kvinner. Under andre verdenkrig ble kvinner oppfordret til å bære røde lepper for å oppmuntre mennene. Winston Churchill sørget derfor for å opprettholde produksjonen av rød leppestift, selv om all annen kosmetikk var rasjonalisert. Han mente at det var bra for moralen. Det var i alle fall en viktig del av kvinnenes «uniform» på 1940-tallet, og den eneste form for luksus alle hadde tilgang til.

Jeg syns det er interessant å lese hvor mye noe så simpelt som en rød leppestift har betydd opp gjennom historien. Selv er jeg stor tilhenger av rød leppestift. Ulike varianter av rød leppestift inngår derfor i min daglige sminkerutine, og det er sjelden jeg går en dag uten.

Min siste favoritt er NYX Soft Matte Lip Cream i fargen Amsterdam. Det er en helt nydelig, lys rødfarge med matt resultat som sitter hele dagen. Selvtilliten stiger alltid tre hakk når jeg har påført Amsterdam på leppene, og det er den enkleste måten å tilføre Hollywood-glamour på i en travel hverdag.

Det beste med NYX Soft Matte Lip Cream er imidletid prisen på 79 kroner! Det gjør at man selv på studentbudsjett kan unne seg flere av de lekre fargene som serien byr på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s