Tips til økonomistudenter: The Economist


Economics is a very difficult subject. I’ve compared it to trying to learn how to repair a car when the engine is running.

Ben Bernanke 


Helt siden jeg startet studiene mine i samfunnsøkonomi på universitetet i St Andrews har jeg abonnert fast på The Economist. Hver uke får jeg de siste hendelsene i nyhetsbildet rett i postkassen; en god blanding politikk, økonomi, finans, vitenskap og teknologi. Med andre ord alt man trenger å vite for å være oppdatert og for å bedre forstå den verdenen vi lever i.

Som økonomistudent lærer man hvordan man kan benytte modeller, basert på matematiske formler, for å forklare økonomiske fenomener. Imidlertid er modellene en svært forenklet fremstilling av virkeligheten, og de baserer seg på mange forutsetninger som ikke alltid er representative for hvordan økonomien fungerer i praksis. Av den grunn syns jeg ofte økonomifaget kan bli i overkant teoretisk og lite anvendbart når man overfører pensum til virkeligheten.  Derfor finner jeg mye glede i å lese The Economist. Jeg mener nyhetsmagasinet «levendegjør» økonomifaget; når jeg leser kan jeg stadig trekke paralleller til pensum. Det gjør at man får et mye større læringsutbytte.

Dette semesteret er makroøkonomi et av fagene mine, og da er det spesielt nyttig å lese Economist parallelt med pensumboken. Jeg syns makroøkonomi er utrolig spennende, faktisk mer interessant enn mikroøkonomi, fordi man har et helhetlig bilde av hvordan økonomien fungerer. Mikroøkonomi handler om hvordan enkeltindiver tar økonomiske beslutninger. Makroøkonomi ser derimot på aggregerte størrelser og tar for seg økonomien på nasjonalt nivå, både på kort og lang sikt. På kort sikt studerer man konjunktursvigninger, samt mulige tiltak myndighetene kan implementere for å stimulere økonomien. På lang sikt studerer man økonomisk vekst. Dette er temaer som flittig skrives om i The Economist.

The Economist har veldig gode tilbud til studenter; man kan spare opptil 73 prosent sammenlignet med ordinær pris! En oversikt over tilbudene som er tilgjengelige finnes her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s