Back to school: 10 Study Tips

img_6046


The harder you work at something, the greater you will feel when you achieve it.


I anledning semesterstart er studietips noe som alltid kommer godt med. Jeg blir alltid inspirert av andres studietips og studiemetoder, så nå vil jeg dele noe av mine egne.

 Som student er jeg veldig dedikert og hardtarbeidende. Jeg har A i snitt, noe jeg er veldig stolt over. For øyeblikket studerer jeg økonomi og administrasjon på Norges Handelshøyskole, og tidligere har jeg studert både på Sorbonne og i St Andrews. Med andre ord har jeg lært en god del under mitt studieløp.

Utdanning er noe jeg virkelig brenner for; man blir aldri ferdig utlært. Jeg elsker å tilegne meg ny kunnskap og forstå nye sammenhenger. Kunnskap er ikke bare makt, men det gjør at man forstår bedre den verdenen man lever i. Jeg håper mine studietips under kan bidra til inspirasjon.

🎓 Det viktigste punktet etter min mening er å finne en indre motivasjonskilde. Det betyr at det er selve studiet som motiverer deg, og ikke belønningen, altå karakteren. Sistnevnte er en ytre motivasjonskilde, og slike motivasjonsfaktorer er ikke like effektive i det lange løp. Min motivasjon er ikke først og fremst gode karakterer, men følelsen av at jeg mestrer fagene: altså når man forstår komplekse sammenhenger og ser de store linjene. Den følelsen er helt uvurderlig! Ved å ha indre motivasjon er det mye lettere å prestere bedre og samtidig oppnå den ytre belønningen, nemlig gode karakterer. Det er viktig å tenke på at karakterer egentlig gir en svært liten indikasjon på hvor mye kunnskap man sitter inne med. Det er kunnskapen man kan bruke i praksis som gir verdi.

🎓 Lesing er en vesentlig del av studietilværelsen, og det er en grunn til at foreleser oppgir en pensumliste. Å lese pensum er et viktig supplement til forelesningene, og dersom man dropper denne delen mister man en del av det store bildet. Selv om det kan være kjedelig å lese alle de oppgitte kapitlene er det verdt det når eksamenstiden står for tur.

🎓 Gå på alle forelesningene og ta gode notater for hånd! Min erfaring er at jeg lærer mest av forelesningene. Å ta notater for hånd, ikke på pc, gjør at man bearbeider kunnskapen på en slik måte at man husker det bedre.

🎓 Les de anbefalte kapitlene før forelesningen, da blir det mye lettere å følge med. I tillegg får man større utbytte av forelesningene. Det er også en god vane å tilegne seg slik at man forhindrer skippertak underveis i semesteret.

🎓 Å sitte fremst i forelesningssalen gjør at konsentrasjonsnivået øker, og det er lettere å stille spørsmål til foreleser underveis. Jeg har stor tro på at de studentene som sitter foran presterer signifikant bedre enn de studentene som sitter bakerst.

🎓 Gode studierutiner er essensielt! Start lesingen med én gang semesteret begynner og les jevnt underveis. Kontinuerlig arbeid er det viktigste dersom man ønsker å gode resultater. Ikke bare forhindrer det stress, men det gir en mye bedre læringsprosess fordi hjernen absorberer kunnskapen bedre.

🎓 Vær en organisert student! Print ut pensumlister slik at de lett tilgjengelige. For hver uke skriver jeg en samlet liste over alle kapitlene som skal leses i samtlige fag, noe som gjør at jeg har god oversikt til enhver tid.

🎓 Print ut eksamenssettene tidlig i semesteret. På denne måten vet man hvilke emner som er spesielt eksamensrelevante. Når disse emnene dukker opp i boken eller på forelesning er det bare å følge ekstra godt med.

🎓 Ikke ta notater av pensumbøkene underveis i semesteret. Dette tar altfor lang tid, og jeg finner det svært lite hensiktsmessig. Jeg syns det er bedre å skrive et sammendrag av faget som en del av eksamensforberedelsen i slutten av semesteret. Da vet man hvilke kapitler som er viktigst, og man kan supplere med viktige momenter fra forelesningene.

🎓 Ha orden i sysakene. Jeg kjøper alltid en stor ringperm til hvert fag, og her oppbevarer alle papirer, notatater og oppgaver relatert til hvert enkelt fag.

Kort oppsummert; vær engasjert og organsiert, gå på forelesning og les pensum.

 

2 thoughts on “Back to school: 10 Study Tips

  1. Så mange gode tips!
    Jeg liker bloggen din veldig godt. Håper du kommer med mange gode økonomitips i 2017. Det har vært en glede å følge deg i 2016 👌🏻
    «Keep ut the good work» 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s