Hvordan overleve bergensk regn


When life gives you rainy days, wear cute boots and jump in the puddles.


 I 2015 regnet det 276 av årets 365 dager i Bergen. Det er ekstremt mye regn! Hvor hen jeg ferdes Bergen er det derfor helt essensielt å ha en paraply i vesken. Man vet aldri når regnet kan slå til. Det ser kanskje ut som at solen skinner og været er pent, men på et nanosekund kan alt snu og plustelig står man der i regnet.

Litt regn må man da tåle, for slik er naturens gang. I Bergen er nedbøren imidlertid av en aggressiv sort. Bergensk regn faller ikke alltid vertikalt slik som er normalt. Istedenfor regner det ofte vertikalt, noe som gjør en stakkars paraply hjelpesløs mot regndråpene. Resultatet er dermed regn som spruter opp i nesen, samt en god ansiktsdusj (som også medfører panda-øyne takket være mascara på ville veier).

Ikke nok med vertikal nedbør, så er regnet som regel akkompagnert av sterke vindstyrker fra de syv hav. For som det kan blåse på Vestlandet! Storm og orkan må man derfor bare venne seg til dersom man skal bo i Bergen. Kombinasjonen av regn og storm er av en uheldig art. Paraplyen blir totalt overmanøvret av naturens krefter og vrenger seg i protest.

En ting jeg har lært etter ett år i Bergen er derfor at en ordinær paraply ikke er tilstrekkelig. Den overlever maksimalt tre tilfeller med bergensk vær. Her må sterkere saker til verks.

Heldigvis har jeg funnet redningen! Til alle bergensere og vestlendinger vil jeg anbefale å sporenstrekt gå til innkjøp av Enklere livs orkanparaply som finnes i to forskjellige utgaver; en standard type samt en sammenleggbar type. Jeg har den sistnevnte og hverdagen har virkelig blitt mye enklere. Enklere liv vet sannelig sakene sine!

Selv om den er i utganspunktet virker veldig dyr, er den ikke det når du summerer hvor mye penger som ellers ville ha gått til paraplyforbruk. Den går under slagordet «paraplyen som tåler alt«, og det kan jeg bekrefte.

Nå som vi går høsten i møte er det bare å belage seg på store masser med bergensk vær. Men jeg er iallefall godt rustet og forberedt. Ikke minst hjelper mine søte parisiske støvler, signert Coco Chanel, på humøret når det regner som verst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s