7 grunner til å starte hver morgen med varmt sitronvann


Drink warm water with lemon first thing in the morning. It’s a good way to detox and alkalize your body.

Valentina Zelyaeva


🌺 God morgen 🌺

Mitt faste morgenrituale er å begynne dagen med et glass varmt vann med sitron. Ikke bare smaker det friskt og godt, det er også forbundet med en rekke helsefordeler. Sitron er en fantastisk sitrusfrukt som inneholder store mengder antioksidanter, vitamin C og magnesium. Flere kostholdsstudier viser faktisk at de som spiser rikelig med sitron og sitrusfrukter har betydelig lavere forekomst av flere kreftformer, særlig magekreft.

Sitronens mange helsebringende egenskaper har vært kjent i flere tusen år, og opphavet stammer fra tradisjonell kinesisk medisin. Fremgangsmåten er enkel: ta saften til en halv sitron, fyll opp glasset halveis med nykokt vann og halveis med kaldt vann. Voilà! For å forhindre syreskade på tennene pleier jeg å drikke vannet med et sugerør.

Hvorfor starte dagen med varmt sitronvann?

#1 Styrker immunforsvaret

Takket være det høye innholdet av vitamin C og kalium. Varmt sitronvann hjelper immunsystemet fordi det tilfører væske og forhindrer kroppen i å tørke ut.

#2 Renser huden 

Vitamin C og alle antioksidantene hjelper til med å redusere rynker, bekjemper frie radikaler og hjelper til med å bli kvitt rynker. Vitamin C er grunnleggende for en sunn og glødende hud. Sitronvann rensker ut giftstoffer fra blodet og det bidrar derfor til å holde huden fin.

#3 Balanserer PH-verdien i kroppen

Sitron er surt isolert sett, men inne i kroppen blir sitronsyre faktisk alkalisk (basisk). Sitronsyre skaper ikke surhet i kroppen når de er metabolisert. En alkalisk kropp er nøkkelen til god helse.

#4 Bidrar til bedre fordøyelse 

Saften fra sitroner kan være med på å redusere fordøyelsesproblemer som for eksempel luft i magen, forstoppelse og halsbrann.

#5 Gir energi og bedre humør

Duften av sitron har energifremkallende egenskaper og virker positivt på humøret. I tillegg har duften av sitron en beroligende effekt på nervesystemet.

#6 Renser leveren

Sitron stimulerer leveren og hjelper til med å fjerne toksiner, altså avfallsstoffer som skapes daglig i kroppen.

#7 Hydrerer kroppen og lymfesystemet

Varmt vann med sitron på morgenkvisten tilfører væske og forhindrer kroppen i å tørke ut, som er viktig å huske på etter en lang natts søvn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s