Sopot: En perle på Polens riviera

img_4840img_4841DSC06044En halvtimes togtur fra Gdansk ligger Sopot, en perle av en ferieby kjent for sine vakre sandstrander og mangfoldige spaanlegg. På slutten av 1800-tallet ble Sopot overklassens viktigste feriedestinasjon, og har siden vært en populær kur- og badeby.
DSC06041DSC06043Sandstrendene strekker seg milevis, og her kan man virkelig nyte førsteklasses badeopplevleser. Langs stranden ligger de to majestetiske luksushotellene Sheraton og Grand hotell. Sistnevnte ble bygget i 1920-årene, og holder fortsatt stand den dag i dag. img_4857DSC06042DSC06027Sopot kan skilte med Europas lengste tre-molo, som strekker seg 515 meter ut fra Gdanskbukten. Her må man betale en liten sum for å få inngang, noe som virkelig er verdt pengene!  DSC06036Flere hyggelige serveringssteder ligger langs strandkanten. Jeg fikk med én gang følelsen av å befinne meg på Frankrikes riviera.DSC06012Gågaten strekker seg ned til strandkanten, og her ligger mange butikker og serveringssteder på rekke og rad, blant annet en stor Hennes & Mauritz-butikk. Sopot har en fantastisk god stemning. Man får både den koselige landsbyfølelsen samtidig som følelsen av å være på en førsteklasses feriedestinasjon. DSC06015I gågaten ligger dette rare huset med det passende navnet «Crooked house». DSC06029Sopot er definitivt verdt et besøk. Det er virkelig Polens svar på Frankrikes riviera. Strand og luksus uten trengsel og store turistmasser passer meg utmerket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s