Pourquoi pas.. gi deg selvskryt?


When a woman becomes her own best friend, life is easier.

-Diane von Furstenberg


Spesielt i eksamentiden er det viktig å være litt ekstra snill snill mot seg selv for å holde motet oppe. Positiv ladede ord gir oppmuntring og bygger opp selvtilliten. Da går det faktisk mye bedre på selve eksamensdagen.

Et tips jeg gjør er å henge opp oppmuntrende post-it lapper rundt i leiligheten. Det kan være en påminnelse om alt jeg har fått til tidligere, gode egenskaper jeg har som jeg ofte neglisjerer, og rett og slett bare litt ordentlig selvskryt. Dette fester seg dermed i underbevisstheten og kan medføre en effektiv selvtillits-boost.

Hver eksamensperiode kommer nemlig den snikende følelsen av udugelighet og tvil. «Dette kan jeg ikke.. Jeg kommer aldri til å lære meg dette..!» Jeg blir nesten litt satt ut over hvor negativ innstilt jeg kan være mot meg selv. Å være sin egen bestevenn løser alle problemer. Jeg er veldig flink til å oppmuntre andre, så hvorfor ikke gjøre det samme mot seg selv?

Et annet viktig punkt er å feire alt man har fått til, og fokusere på de gode prestasjonene istendenfor enkelthendelser som kanskje ikke gikk helt etter planen. For eksempel, jeg kan gjøre en hel haug med oppgaver og få til alle sammen bortsett fra én. Da er det den ene oppgaven jeg ikke fikk til jeg legger vekt på, ikke de resterende som jeg faktisk fikk til helt uten problemer. Å skifte fokus vekk fra negativitet til positivitet gjør eksamenstiden så mye hyggeligere.

Ikke minst er det helt essensielt å feire delmål! Denne uken fikk jeg A på muntlig eksamen i fransk samfunn og økonomi, som for meg var en gigantisk seier. I tillegg vant jeg case-konkurransen for førstekullistene på NHH av hele 180 bidrag! Jeg jobber veldig hardt og er en meget dedikert student, så dette viser at det alltid lønner seg å stå på og aldri gi opp, selv om til tider alt kan virke håpløst vanskelig.

Konklusjonen blir dermed at det viktigste er å gi deg selv anerkjennelse for den du er og det du får til. Det trenger ikke å være i tilknytning til skole og utdanning, men i alle aspekter av livet. Om du er en hardtarbeidende og pålitelig kollega eller en venninne som alltid stiller opp for andre, gi deg selvskryt! Du er utrolig verdifull, og med en gang du selv innser det, bli livet mye lettere. Som Diane von Furstenberg sier, det viktiste forholdet i livet er det du har til deg selv. Dette forholdet setter nemlig standarden for alle andre menneskelige relasjoner.

2 thoughts on “Pourquoi pas.. gi deg selvskryt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s