Pourqois pas.. gjøre stas på påsken?


Sunday is the golden clasp that binds together the volume of the week

Henry Wadsworth Longfellow


I dag er det kun én uke igjen til påsken settes i gang med palmesøndag.

Påskeliljene mine takket for seg i går, og jeg har nå gått til innkjøp av nye liljer, som allerede er i ferd med å sprette ut. Påskeliljer trives best kjølig, og skal kun ha et eggeglass med vann. Jeg ble overrasket over at mine liljer holdt seg fine i én hel uke. Når de kun koster 19,90 kroner per stykk er det bare å kjøpe nye og glede seg over de solgule blomstene som lyser opp i stuen.

Påsken er for meg en viktig høytid fordi jeg forbinder høytiden med nytt liv og feiring av våren.Det er derfor egget er et viktig symbol på for påsken. I kristendommen er egget først og fremst forbundet med oppstandelsen, men i mange andre kulturer og tradisjoner er egget et viktig symbol på en skapende kraft, fruktbarhet og nytt liv.

Så hvorfor ikke gjøre stas på påsken med fargerike egg, gule tulipaner og andre fargerike elementer som minner om våren? Jeg trenger iallefall stadig vekk å bli minnet på om at våren og nytt liv er rett rundt hjørnet. Spesielt på en grå og regntung søndag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s