Pourquois pas.. se en fransk film på en søndag?


Sunday clears away the rust of the whole week.

-Joseph Addison


I dag våknet jeg til fuglesang og solskinn, noe som la forholdene godt til rette for en fin marssøndag. Endelig begynner våren å skimtes mellom snøflekkene som smelter litt mer for hver dag.

Denne søndagen vil jeg komme med et filmtips til alle som liker franske filmer. Personlig er det ingenting som gleder meg mer enn en god fransk film. I tillegg til å høre det forførende språket, er franske filmer alltid så kunstferdige, noe som gjøre filmopplevelsen helt unik.

Qu’est ce qu’on a fait au Bon Dieu er en fransk komedie som handler om et konservativt, katolsk, velstående ektepar som har fire døtre. Til deres store forskrekkelse har tre av døtrene giftet seg med henholdsvis en araber, en israelitt og en kineser, noe som byr på kulturelle og religiøse utfordringer i familien. Når den fjerde datteren forlover seg med afrikansk mann tilspisser det seg i familien. Filmen handler om hvordan familien takler de store kulturelle forskjellene, og byr på mange humoristiske innslag.

Jeg ble veldig begeistret for denne filmen. Den er også veldig aktuell i dagens Frankrike, der multikulturisme og dens utfordringer preger hverdagen. Det var fint å se dette høyaktuelle problemet med en humoristisk vri. Jeg kan virkelig varmt anbefale filmen.

For å se den, trykk her. (NB! Filmen er uten norske tekster)

Bon après-midi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s