Bergens beste bakeri: Baker Brun

 På selveste fastelavenssøndag vil jeg dele et lite bergenstips, nemlig mitt favorittbakeri i Bergen.

Jeg er særdeles kresen når det gjelder bakerier; utvalget må være hjemmelaget og helst tradisjonelt (franske/norske bakervarer, ikke industribakte, masseproduserte amerikanske muffins og brownies), interiøret må være lunt, innbydende og varmt (ikke minimalistisk med barstoler) og til slutt foretrekker jeg bakerier med en historie. Baker Brun på bryggen fyller alle mine strenge kriterier. Bakeriet ble åpnet så tidlig som i 1893, og kan dermed skilte seg med å være Bergens eldste og mest tradisjonsrike bakeri. Utvalget deres består av de nydeligste hvetebakster, blant annet den klassiske bergenske skillingsbollen som smaker helt himmelsk, og min personlige favoritt: solbolle med vaniljekrem og melisglasur. I går smakte jeg imidlertid en ny favoritt; rombolle – en herlig vannbakkels fylt med kald, luftig romkrem. Det smakte som noe som kunne ha blitt serverer på ærverdige Halvorsens Conditori i Oslo (som jeg for øvrig gleder meg veldig til skal åpne igjen!) En verdig kandidat til fastelavensbollen! Skal du til Bergen, kan jeg varmt anbefale Baker Brun på bryggen.

Un petit plaisir pour vous.. 

Baker Brun, Torget 11, 5014 Bergen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s