Tips til en hyggeligere eksamenstid

IMG_4666

November er alltid ensbetydende med eksamenstid! Jeg har fem eksamener spredd utover november og desember, så det blir en stressende tid i vente.

Noen måter jeg gjør eksamentiden litt hyggeligere på:

  • Jeg setter alltid opp en liste over alle emnene av pensum som må gjennomgås. Gleden av å hake av for hvert tema er stor og utrolig motiverende. Alltid ha lyset i enden av tunnellen godt i sikte! Selv om det virker som eksamenstiden vil vare for evig, er det kun en kortvarig periode som gir stor avkastning senere. Tenk på fremtidig deg vs. nåtidige deg. Studier er tross alt frivillig og noe man selv ønsker å gjennomføre. Tenk på det, så blir eksamen litt enklere å komme seg igjennom.
  • Jeg skaper et hyggelig lesemiljø hjemme. Blomster, duftepinner, fint lys og hyggelig musikk (Michael Bublé er en klassisker) hever leseopplevelsen betraktelig.
  • Motivasjonsfaktorer er viktige for effektive leseøkter: Jeg sverger til julebrus og kakemenn, og kommer nok til å bevege mot pepperkaker snart (nå er det tross alt november, så da er det lov.) Ikke undervurder effekten av godt studieknask, og sukker er faktisk nødvendig for at hjernen skal fungere optimalt.
  • Når alt virker håpløst og man er nær å gi opp (tro meg, dette skjer meg veldig ofte), er dette et signal om å ta en pause fra lesingen. Gå en lang tur ute, se på en hyggelig tv-serie, gå på kafé med en venninne og minn deg på at livet faktisk ikke stopper opp selv om eksamenene står for tur.
  • Selvskryt er utrolig viktig! Vær din egen bestevenn og skryt av deg selv når du har vært flink med lesingen. Jeg henger alltid opp motiverende ord til meg selv skrevet på fine, rosa post-it lapper flere steder i leiligheten, slik at jeg konstant blir møtt med positive og motiverende ord. Det fungerer faktisk!
  • Belønninger, belønninger, belønninger! For å motivere meg selv, er belønninger helt avgjørende. Det kan være små ting som kaker og godteri, litt ny sminke, eller noe så ekstravagant som en kjole fra Zara.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s