6 tips til hvordan holde hjemmet rent og ryddig til enhver tid

DSC03195

Er det noe jeg setter utrolig stor pris på i hverdagen er det å komme hjem til en ren og pen leilighet. Synet av at alt er på stell gjør meg rett og slett veldig glad. Hjemmet skal være en sone for avslapping i en stressende og krevende hverdag. Jeg anser hjemmet som et fristed, og det er derfor viktig å legge alt til rette for at det blir nettopp dèt.

Her er mine beste tips til hvordan holde hjemmet rent og ryddig til enhver tid.

 1. Ha én fast vaskedag i uken 

Alfa og omega er å innarbeide en god rutine på husvasken. Innfør en fast vaskedag i uken der husvask står på agendaen. Jeg anbefaler å vaske på fredager, ettersom det er en fin måte å innvie helgen på. Da kan man kose seg på fredagskvelden med god samvittighet og man har i tillegg et godt insentiv for å gjennomføre husvasken.  Jeg starter alltid først med støvsuging, deretter støvtørking av alle overflater med mikrofiberklut og vann, og til slutt gulvvasken.

2. Rydd litt hver dag 

Ikke la rotet hope seg opp! Ha som regel at du rydder unna smårot hver kveld før du legger deg. Den største faren er å la det gå for lang tid mellom ryddingen, slik at det ender opp som et håpløst stort og lite fristende prosjekt. Husk at litt hver dag utgjør mye i lengden.

3. Touch-up med mikrofiberkluter  

Mikrofiberkluter er gull verdt! Jeg har et gigantisk lager liggende slik at jeg alltid har en ren mikrofiberklut for hånden. Hver dag tørker jeg over kjøkken, bad og speil med lett fuktede mikrofiberkluter. Det tar maks et minutt og fjerner all smuss og støv. Ingen vaskemidler nødvendig!

4. Pass opp for tingenes tyrranni 

Ikke ha for mange ting og gjenstander fremme. Det gjør støvtørkingen til et herk. Rydd bort alt som ikke trenger å stå fremme og du vil se at støvtørkingen blir mye mer overkommelig.

5. Musikk og underholdning på ørene 

Med en fengende spilleliste på ørene, eller en spennende lydbok/podcast blir vaskingen faktisk morsom. Det er helt sant! I tillegg er det god mosjon. (Man slår faktisk to fluer i en smekk: mosjon og husarbeid!)

Det er faktisk ikke så mye som skal til. Kort oppsummert: det viktigste er å gjøre litt hver dag, også ha en ukentlig fast dag der du tar en grundigere vask.

C’est tout! 

2 thoughts on “6 tips til hvordan holde hjemmet rent og ryddig til enhver tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s