Fashion Flashback: 1920’s Flapper Style

1

Fashion Flashback fortsetter å granske 1920-tallets mote, denne gangen med et nærmere blikk på flappere.

Begrepet flapper kom ikke før i 1926, og omfavnet alt som var moderne og fasjonabelt. Den typiske flapper hadde kort, glatt hår og var kledd i en løs, formløs kjole betydelig kortere enn det som var ansett som anstendig på den tiden. Idealet var å være flatbrystet og fasongløs. Barmfagre kvinner bandasjerte faktisk brystene sine for å passe inn i idealsynet.

På fransk har flapperstilen fått det passende navnet «la garçonne».
Doris-HillDe revolusjonerende flapperne brukte sminke og påførte leppestift i all offentlighet. De røykte sigaretter fra lange sigarettholdere. De viste frem bare legger og danset natten lang til de svingende jazztonene.450clarabowSiden flapperkjolene var enkle og rette i fasongen, var de langt billigere å produsere enn de utspjåkete og detaljrike kjolene som preget motebildet årene før 1920. Dette betydde en demokratisering av moten. Flapperstilen nådde ut til de fattige, middelklassen såvel som de rike. 1920s-flapper-dances1

Flappernes oppførsel var sett på som utagerende og redefinerte dermed kvinnenes rolle. De jobbet gjerne utenfor hjemmet og utfordret dermed det tradisjonelle viktorianske kvinnesynet. flapper-our_dancing_daughters_1928_Festene florerte og det bugnet av alkoholen. Flapperne likte dans og moro, og med det må Charlestone-dansen nevnes. Det var nemlig dansen som ble selve symbolet på jazzens gullalder; 1920-tallet.
46352703.cachedJoan Crawford + Our Dancing Daughters 12Flapper-livsstilen så sin slutt etter børskrakket i 1929, som resulterte i en dyp økonomisk verdenskrise. Til tross for dette utgjorde flapperne en viktig forskjell i sin samtid.

Med sitt korte hår klippet i bob og sine korte kjoler ble flapperne et symbol på kvinnefrigjørigen. Den nye kvinnen utfordret den bestående kvinnerollen, samt representerte en seksuell og økonomisk frigjøring.

Her er et tidligere Fashion Flashback fra 1920-tallet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s