Snurr film: Spy

HOUSEimages

Spy hadde premiere i juni og jeg har allerede rukket å se filmen to ganger på kino! Det kan derfor konstateres at Spy er en latterkule av en film – som leverer til den store gullmedaljen.

Spy er en frisk komedie som parodierer den typiske agentfilmen. I hovedrollen er ingen ringere enn Melissa McCarthy, som med sitt frekke og freidige komikertalent glimrer i rollen som kontoragenten Susan Cooper. Jobben hennes består av å veilede feltagenten Bradley Fine (spilt av Jude Law). Hun er Bradleys høyre hånd. Når han plutselig blir drept under et oppdrag for CIA blir derfor Susan kastet inn i felten som hans erstatter. Oppdraget er å stoppe salget av en atombombe som er i ferd med å falle i hendene på en gruppe terrorister.

Utfordringene står mildt sagt i kø for Susan Cooper. Ikke bare må hun stoppe salget av atombomben, hun må også kjempe en evig kamp mot agentkollega Rick Ford (Jason Statham). Den mannsjåvinistiske kollegaen hennes motarbeider henne nemlig fra første stund, og han er ikke lett å hanskes med. Rick mener at Susan ikke har det som skal til for å være feltagent, noe som heldigvis raskt blir motbevist.

Det er tydlig at feminismens seier over machokulturen er et gjennomgående tema i filmen. Til glede for det kvinnelige publikum byr filmen på en solid dose av Girl Power. Med god hjelp fra sin kontorvenninne Nancy (brilliant spilt av Miranda Hart) klarer Susan oppdraget med glans, til tross for en god del hindringer og flere komiske situasjoner underveis.

Denne filmen får virkelig lattermusklene til å jobbe. Belag deg på flere hysterisk morsomme øyeblikk. Så morsomme var faktisk noen av scenene at jeg lo lenge i etterkant da disse absurde bildene stadig dukket opp i hodet. Melissa McCarthy er utrolig komisk i rollen som superagent, og med Miranda Hart med på laget blir dette underholdning av høyeste kvalitet. Enkelte av scenene er i overkant voldelige, men det må man nesten vente av en agentfilm.

Karakter: 🎥🎥🎥🎥🎥

2 thoughts on “Snurr film: Spy

  1. En overraskende god film 🙂 Jeg syns første delen var litt treig og skuffende, men Spy tok seg kraftig opp og var en morsom og spennende actionkomedie! Gleder meg til Ghostbusters av samme regissør, og med Melissa McCarthy 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s