The Little Dictionary of Fashion: Jewelry

ef5887e37f81334dc130b20d3dd8df80
                                                                  Credit: nymag.com

Oui! C’est le weekend!

hg135237_alt1

 J for jewelry!

I dag vil jeg dele Christian Dior sine tanker angående smykker. Jeg jobber selv i en gullsmedforretning, så smykker er noe jeg er over gjennomsnittet interessert i. Perler er min favoritt (tror det har en sammenheng med at navnet mitt faktisk betyr perle), med safirer på en sterk andreplass. Alle kvinner fortjener fine smykker, og de skal brukes – ikke gjemmes bort i smykkeskrinet.

Glamourtips #1: Smykk deg til hverdags! 


Real jewelry is the highest point of great luxury. I always prefer the finest to the biggest. To wear a big diamond on your finger means only that you have a lot of money – it means nothing in elegance.

I think the quality of the stones, the design of the jewel, and the perfection of the workmanship, are much more important than the size of the stone.

In the last centuries there have been some wonderful jewels made only with gold and enamels. These are more beautiful than the biggest stones in the world because they are art and created.

But for those of you who do not have many real jewels, a lot of use can  be made of costume jewellery. It is a very nice way to give a sparkle to your clothes that is so becoming. Costume jewelry is something quite different from real jewelry; the two must never be confused and never mixed together.

As a rule I would say use jewelry generously to get the most out of it. A many-stoned necklace of rhinestones for instance will look lovely with a décolleté frock for evening. It will go equally with a fine black knitted sweater for afternoons.

Like everything in fashion the question of taste is more important than money.

Christian Dior  


Sapphire Blue-2

How to wear jewelry

  • Tenk enkelt og elegant. 
  • Ikke bruk for mye smykker på én gang. Det finnes fire forskjellige grupper: ørepynt, armbånd, ringer og smykker. Velg kun ett element som midtpunkt, og la én eller toppen to andre elementer komplementere midtpunktet. For eksempel, hvis du bruker et kraftig statement-smykke, velg diskré øredobber. Liker du å bruke mange armbånd/armringer, tenk minimalt når det gjelder smykker og øredobber. Less is more!
  • Du trenger ikke å bruke så mye penger på smykker. Som Christian Dior sier, «costume jewelry» (bijouteri) kaster glitter og glans over ethvert antrekk. Unngå imidlertid smykker som ser veldig billige ut, og for all del ikke kjøp kopier.

Jewelry takes people’s minds off your wrinkles.

– Sonja Henie


One thought on “The Little Dictionary of Fashion: Jewelry

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s