Make-up Monday: 1920s Look

2fca9d447469764ab83f0dd69876a05d
                                                                   Credit: feedly.com

Jeg simpelthen elsker moten fra 1920-tallet! Denne ukens Make-up Monday vies derfor til The Roaring Twenties, en tid med lysende optimisme der jazzmusikken blomstret og dansen svinget.

Den nye tiden etter 1. verdenskrig fikk store konsekvenser på motefronten. Tidligere var sminke noe som ble assosiert med prostituerte, og var derfor ikke akseptert i samfunnet. På 1920-tallet ble sminke imidlertid veldig populært. Alle kvinner begynte nå å sminke seg etter moten. Huden skulle være lyst pudret, øyenbrynene tynne og tydlig markerte og leppene skulle være fremhevet med en dyp, matt leppestift.

Her er noen nøkkelprodukter som gir deg den berømte 1920-talls looken.

1.

1. Kompaktpudder fra Elizabeth Arden – Eleven.no

Flawless Finish Ultra Smooth Pressed Powder er et mykt, presset og lett pudder som gir en silkemyk finish og en feilfri look som holder hele dagen. På 1920-tallet skulle man helst se litt blek ut. Vær derfor nøye med å velge en nyanse som passer til din hudtone. For all del, ikke gå for en tone mørkere! Pudderet skal ikke ligge som en maske utenpå huden, men smelte lett inn i huden. Når ansiktet er lett pudret og ansiktstonen jevnet ut er vi klare for neste steg.

2. Blush fra Lancôme – Nordic Feel 

På 1920-tallet skulle blushen være rød, ikke rosa og ei heller korall. Rød og matt blush, helt uten shimmer, var det som gjaldt. Et godt valg er Blush Subtil fra Lancôme i fargen Rouge In Love. Blushen er lett og holdbar, og gir et klassisk matt resultat. Blushen skal ikke påføres lenger ned enn til nesetippen. I følge 1920-talls-stilen skal blush påføres i en halvmåne på hvert kinn, med et senter som når kinnbeinet.

3. Øyenbrynspenn fra Anastasia Eleven.no

Buede øyenbryn var det heteste på 1920-tallet. Napping av bryn var likevel ikke vanlig. Man stylet heller brynene selv med en brynsbørste. Øyenbrynspennen fra Anastasia kan jeg varmt anbefale. Med denne for hånden kan man forme de perfekte bryn! Den gir en ultra-fin linje, og fungerer utmerket til å fylle inn brynene med. Dette er et multiprodukt med både blyant og brynsbørste i ett – genialt!

4. Rød leppestift fra Revlon – Eleven.no

Super Lustrous Lipstick fra Revlon har holdt det gående i hele 70 år, noe som sier sitt. Leppestiften Really Red gir røde, myke lepper med en matt finish. På 1920-tallet var nettopp matte lepper en viktig komponent for å skape den tidsriktige looken. Det vanligste var røde lepper med en matt finish, akkurat som Revlon sin leppestift jeg har plukket ut. Leppestift med shimmer må for all del unngås! På dagtid ble lyse rødetoner brukt. På kveldstid gjaldt mørkere og dyperer rødtoner.

5. Flytende eyeliner fra Revlon – Eleven.no

Øynene skulle fremheves med eyeliner kun på øyelokket, ikke på våtkanten. Bruk en flytende eyeliner, slik som Colorstay Liquid Liner fra Revlon. Den gir en uslåelig presisjon for vakkert markerte øyne.

6. Falske øyenvipper fra Eylure – Eleven.no

Maskara kom først sent på 1920-tallet, i en helt annen form enn den vi bruker i dag. På den tiden kom maskaraen faktisk i pudderform, og ble påført med en våt børste. Tenk hvordan kosmetikken har utviklet seg gjennom tidene.. Jeg syns iallefall det er veldig interessant. Som siste kronen på verket ville jeg ha tydd til løsvipper for å gi 1920-talls looken det lille ekstra. Løsvippene Naturals Eyelashes fra Eylure passer til alle øyeformer og gir lange, forlokkende øyenvipper. Disse ser naturlige ut! Ta det helt med ro, du vil ikke bli seende ut som en drag queen, slik som mange andre løsvipper har en tendens til..

Voilà! 1920-talls looken er herved komplett. Nå kan du bare slenge på en flapperkjole og et langt perlekjede og du er klar for en helaften helt i stil med The Roaring Twenties.

Her er litt musikk som setter stemningen.

Er du ennå ikke lei 1920-tallet? Jeg kan på det sterkeste anbefale filmen The Artist og selvsagt klassikeren Gatsby.


Sjekk ut rablerabbatene til Eleven.no her og til Nordic Feel her.

For enda flere rabblerabatter klikk deg inn på Rabbles hjemmeside.


Innlegg i samarbeid med rabble.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s