12 steg til hotelluksus hjemme

feada424e27b6b7e569abb53b26d5746


“Luxury is attention to detail, originality, exclusivity and above all quality.”

– Angelo Bonati


Følelsen av å krype ned i en fløyelsmyk seng på et luksuriøst dekorert hotellrom er helt uslåelig. På luksushotell er ingenting overlatt til detaljene, og det er det som gjøre hele hotellopplevelsen så deilig dekadent. Å sjekke inn på luksushotell er dessverre ikke hverdagskost for de fleste. Fortvil ikke! Heldigvis er det mulig å gjenskape luksusen på sitt eget soverom, til en langt rimeligere penge.

1. Sengegavl

Det første steget for å gjenskape hotellstilen på sitt eget soverom er å gå til innkjøp av sengegavl, eller vær kreativ og lag din egen. Det man trenger er en treplate, polstring i form av skumgummi, og tekstil etter ønske. Å lage sin egen sengegavl trenger ikke å være så mye billigeren enn å kjøpe en ferdig, så det kan være lurt å ha dette i tankene. Det enkleste alternativet er å male en sengegavl rett på veggen, eller drapere veggen med tekstiler over sengen. Mulighetene er mange, kun fantasien setter grensen!

2. Dekorative lamper

Lamper er veldig viktig for helhetsinntrykket. Velg dekorative nattbordslamper som gjerne gjør litt ut av seg. De vil fungere som naturlige blikkfall og smykker ut soverommet. På luksushotell ser man ofte at lampene har store, mørke lampeskjermer.

3. Dyne og pute av topp kvalitet

Alle luksushotell tilbyr dyne og pute av topp kvalitet. Velg naturlige materialer fremfor syntetiske. Det aller beste er dyner og puter av dun. Dette koster, men det er så verdt det.

4. Lekkert sengetøy 

Ikke spar på sengetøy dersom du ønsker hotellfølelse hjemme. Det mest eksklusive er sentetøy i satengvevd egyptisk bomull. Jeg kan sterkt anbefale Elegante sitt sengetøy, som er en drøm å sove på. Å legge seg blir en ren nytelse!

5. Symmetri 

Hotellrom er alltid stilmessig veldig gjennomførte. Dette skyldes at rommene er innredet strengt symmetrisk. Ved å velge like nattbord og bordlamper på hver side av sengen kommer man langt på vei. Symmetri er et veldig viktig kjennetegn på hotellrom.

6. Friske blomster 

Friske blomster ved sengen gir en eksklusive hotellfølelse, i tillegg til å spre god duft i rommet. Det trenger ikke å være store oppsatser. Selv en liten blomsterbukett vil gjøre nytten.

7. Duftelys og duftdiffuser 

God duft er viktig for den ultimate hotelluksusen. Gå til innkjøp av et eksklusivt duftelys eller en duftdiffuser. Jeg kan anbefale duftelysene fra Woodwick, spesielt vaniljelyset dufter helt fantastisk!

8. Hold det ryddig og rent 

På hotell blir rommet rengjort daglig, så det enkleste og rimeligste man kan gjøre for å gjenskape hotellfølelsen er nettopp å holde det ryddig og rent. Bruk fem minutter hver morgen på re opp sengen pent, og tørk støv av alle flater jevnlig.

9. Eksklusive badeprodukter 

Badet trenger også en ekstra oppmerksomhet. Gå til innkjøp av eksklusive badeprodukter, gjerne body lotion, dusjsåpe og shampoo i samme serie. Jeg kan anbefale badeproduktene til L’Occitane.

10. Badekåpe

En deilig, myk badekåpe er en selvfølge på luksushotell.

11. Myke håndklær 

På hotellbad er det alltid et godt utvalg i fluffy håndklær. For å få et gjennomført uttrykk, velg håndklær i samme farge.

12. En flaske boblevann på nattbordet

En liten detalj som gir luksusfølelse er å ha stående en flaske bolevann på nattbordet. Jeg elsker det franske boblevannet Badoitmen Farris Bris er en god erstatter. Drikk boblevann fra et fint stettglass mens du nyter den deilige smaken av hotelluksus!

2 thoughts on “12 steg til hotelluksus hjemme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s