Snurr film: Magic in the Moonlight

HOUSE-2595346


Magic in the Moonlight er en romantisk komedie regissert av Woody Allen. Dette er ingen hvilken som helst romantisk komedie. Handlingen foregår nemlig på 1920-tallet i skjønne omgivelser på den franske rivieraen. I hovedrollen finner vi Colin Firth og Emma Stone, som begge spiller fremragende.

I filmen møter vi den britiske illusjonisten Stanley Crawford (Colin Firth), som under scenenavnet Wei Ling Soo bergtar hele Europa med sine magiske evner. Han kan for eksempel få en elefant til å forsvinne, samt å frakte en gjenstand fra den ene enden av rommet til den andre. Det publikum imidlertid ikke vet er at alt er en illusjon. Stanley Crawford nekter selv å tro på det okkulte og overnaturlige. På privaten er han uhyrlig arrogant og er et stabeist uten like. Herr Crawford har alltid rett ifølge ham selv.

 Stanley reiser til den franske rivieraen for å hjelpe vennen Howard med et oppdrag. Problemer oppstår nemlig når familien Catledge får besøk av en amerikansk kvinne som hevder å være clairvoyant. Den klarsynte kvinnen heter Sophie Baker (Emma Stone). I tillegg til å ha overnaturlige krefter er hun utrolig vakker, og sønnen i huset faller hodestups forelsket. Likevel aner Howard ugler i mosen, og ber om Stanleys hjelp til å avsløre Sophies litt tvilsomme overnaturlige evner.

Det som følger er en rekke hendelser krydret med magi og kjærlighet, overdådige selskaper og skjønne 1920-talls kostymer, med den azurblå franske rivieraen rullende i bakgrunnen.

Magic in the Moonlight har fått blandet kritikk. Mens Colin Firth og Emma Stone fikk stående applaus for sine skuespillerprestasjoner, mottok filmen kritikk for sitt klisjéfylte manus. Woody Allens hyperaktive vesen skinner igjennom på filmlerretet, og det kan bli litt stressende til tider. Likevel likte jeg filmen godt, faktisk så godt at jeg har sett den to ganger! 1920-tallet, den franske rivieraen, og Colin Firths britiske arroganse møtes i en skjønn forening, og gleder iallefall mitt filmhjerte.

Karakter: 🎥🎥🎥🎥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s