The Little Dictionary of Fashion: Handbags

cc505637cd14bb27489ec7e794be387a
                                                                     Credit: Modavive

H for handbags!

Denne ukens Little Dictionary of Fashion skal handle om vesker.

Når det gjelder tilbehør er det noen som foretrekker sko, og andre som foretrekker vesker. Jeg faller definitivt inn i den siste kategorien. Etter min mening er det vesken som utgjør den siste prikken over i’en for et antrekk. Kvalitet over kvantitet er viktig å tenke på! Velg heller å ha et fåtall vesker av riktig god kvalitet, fremfor det dobbelte av mindre gode materialer. Det er faktisk det mest økonomiske i lengden ettersom en veske er en bruksvare som skal tåle tidens tann.

Christian Dior, selve veskemesteren, har noen gode tips å komme med når det gjelder nettopp vesker.


Handbags: A very important accessory and used with not enough care by too many woman. You can wear the same suit from morning to dinner – but to be really perfectly dressed you cannot keep the same bag. For the morning it must be very simple and for the evening it must be smaller and, if you wish, a little more fancy.

Always the simplest and most classic handbags are the best and the quality of the leather is very important. Inexpensive leather is not always inexpensive – it may prove to be very expensive because it may not last well.

If you can only have one or two handbags choose either black or brown because they will go with everything.

Don’t forget, a bag is not a wastepaper basket! You can’t fill it with a lot of unnecessary things and expect it to look nice and last a long time. Like all your clothes, a handbag needs care.

Have a place in it for everything – for your powder, notecase, purse, papers, etc. And don’t mix your lipstick with your bank notes and your handkerchief.

Christian Dior 


Jeg foretrekker klassiske og tidløse vesker som aldri går av moten. Det hadde for eksempel aldri falt meg inn å kjøpe en dyr it-veske som kun er moderne én sesong.  Da er det bedre å ty til rimeligere varianter fra kjedebutikker som Zara og H&M.

Under har jeg plukket frem fire ikoniske designervesker og historien bak hver av dem.

Lady Dior

1. Lady Dior bag 

Lady Dior-vesken er oppkalt etter Prinsesse Diana, som fikk denne vesken i gave fra den franske førstedamen Bernadette Chirac i 1995. Prinsesse Diana elsket vesken og den ble raskt en fast følgesvenn på hennes mange opptredener verden rundt. Motehuset Dior kalte derfor vesken «Lady Dior» for å ære Prinsesse Diana. I dag føyer Lady Dior seg i rekken av historiens mest ikoniske vesker.

Jeg er så heldig av å være eier selv av denne vesken, og den er min største skatt.

2. Miss Dior bag 

Miss Dior-vesken er oppkalt etter Diors berømte parfyme Miss Dior. Den er direkte inspirert av Diors verden av bestående av parfymer og haute couture. Vesken er et symbol på den moderne og frigjorte kvinnen. Olivia Palermo har blitt observert med flere varianter av denne herligheten.

3. Hermes Kelly bag 

Kelly-vesken ble først lansert i 1930-årene og assossieres i dag med Grace Kelly.  Hun gjorde vesken kjent i 1956 da hun brukte den til å skjule sin voksende gravidmage for pressen. Det tar hele 18 timer for  å lage én eneste Kelly-veske, så det forklarer den skyhøye prisen. I dag er den en storfavoritt i Hollywood, og spesielt Victoria Beckham har blitt observert med en rekke Kelly-vesker.

4. Louis Vuitton Speedy 30 Monogram 

Speedy-bagen ble lansert så tidlig som i 1932, og var med på å markere det viktige skillet der Louis Vuitton gikk fra å være koffertprodusent til å bli et ettertraktet motehus. Speedy-bagen skulle være et alternativ til den større Kepall-bagen, som var veldig populær på denne tiden. Speedy var ment som en carry-on på kortere turer. Populariteten skjøt for alvor fart da Audrey Hepburn la sin elsk på sin kjære Speedy i 1960-årene.

Jeg har selv en tilsvarende veske og det er det beste kjøpet jeg noensinne har gjort. Det jeg elsker med Louis Vuitton-vesker er at de bare blir finere ved bruk. Min Speedy blir flittig brukt, til alle anledninger. På magisk vis rommer den absolutt alt, akkurat som vesken til Mary Poppins.

2 thoughts on “The Little Dictionary of Fashion: Handbags

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s