The Little Dictionary of Fashion: Grey

The Little Dictionary of Fashion

Denne ukens spalte av Christian Diors moteleksikon tar for seg en av mine absolutte favorittfarger. Innlegget viet til bokstaven skal nemlig handle om den allside fargen grå, som for de fleste er en gjenganger i garderoben. Den er veldig anvendelig, og langt i fra kjedelig dersom man bærer fargen riktig.


Grey: The most convient, useful, and elegant neutral color. Lovely in flannel, lovely in tweed, lovely in wool. And, if it suits your complexion, there is nothing more elegant than a wonderful, grey satin evening dress. For day frocks, suits, and coats it is ideal. I would always advise it. And many people who cannot wear black can wear a dark grey. (Remember that if you are big you must choose a dark grey and if you are petite a light grey is better for you).

It is the most convenient color, too, for people who live half in town and half in the country because, with different accessories, a grey suit or coat may be equally suitable for both. It is a good color for accessories, too – almost anything goes with grey. White is perhaps the freshest and sweetest contrast but it is safe to say that whatever your favourite color is, you can safely wear iy with grey.

– Christian Dior


Tweed skirt


How to wear grey

  • Piff opp et grått antrekk med tilbehør i farger som rødt, blått og lilla. Jo lysere gråtone, jo mørkere farge på tilbehøret, og vice-versa. Kombiner for eksempel en mørkegrå kjole med et pastellfarget skjerf. Denne fargekombinasjonen skaper balanse i antrekket og lager en spennende kontrast.
  • For en profesjonell look, bruk grått sammen med sort eller hvitt. Dette er det perfekte antrekket for et jobbintervju eller i andre jobbsammenhenger. Et grått blyantskjørt sammen med en enkel bluse i sort eller hvitt er en klassisk kombinasjon. En lekker veske i rødt gjør antrekket litt mer spennende.
  • Hold deg til smykker i sølv når du bruker grått.
  • Bruk gjerne accessoarer i grått, for eksempel et grått skjerf. Til et helgrått antrekk, derimot, er det finest med tilbehør med sterke farger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s