Bokblikket: Rakels bok

Bokblikket

God mandag! Den nye uken innledes med Bokblikket. 

Da jeg var i St Andrews i påsken plukket jeg ut en ny bok i bokhandelen på Gardermoen: Rakels bok, en debutroman av Sissel Værøyvik. 

DSC00786Rakels bok er en krysning mellom Saras nøkkel og Boktyven. Jeg er veldig interessert i alt som handler om andre verdenskrig, så denne boken traff meg virkelig.

Ella, hovedpersonen i boken, mister begge foreldrene i en tragisk bilulykke og er nødt til å reise fra New York hjem til Bergen. Mens Ella gjør opp boet etter sine foreldre, innleder hun et nytt bekjentskap med leieboeren i foreldrenes villa: den eldre kvinnen Rakel. Hun har levd et forunderlig og gåtefullt liv, og Ella blir raskt oppslukt i hennes historie. Rakels historie utspiller seg over mange tiår, og starter i Bratislava i tiden før andre verdenskrig. Nazistenes jødeforfølgelse bringer Rakel så til Norge som flyktning. Videre tar livet hennes veien til den pulserende storbyen New York.

Rakel og Ella utvikler omsider et helt spesielt vennskap. De to kvinnene befinner seg nemlig i en tid der de sårt trenger noen å støtte seg til. Etterhvert som Rakels historie kommer frem i lyset blir Ellas liv drastisk forandret.

Rakels bok er både spennende, trist og rørende. Den handler om å overkomme motgang samt å finne seg selv og sine røtter.

De 387 sidene som utgjør boken gikk raskt unna. Jeg likte spesielt godt at handlingen vekslet mellom Bratislava, Bergen, Oslo og New York og at leserne fraktes frem og tilbake i tid. Jeg elsker historier der jeg får bli med å grave i fortiden.

Karakter: 🌸🌸🌸🌸🌸

5 thoughts on “Bokblikket: Rakels bok

  1. Gøy med bokanbefalinger 🙂 Kan selv anbefale bøkene til Anne Karin Elstad. Men de har du kanskje lest 🙂

  2. Alle er bra, kan trekke frem bøkene om Julie som begynner med nettopp boka som heter «Julie».. Har alle bøkene til Elstad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s