Parfyme: det ultimate tilbehøret

perfume


A woman’s perfume tells more about her than her handwriting.

– Christian Dior


Parfyme er et virkningsfullt tilbehør som har vært flittig brukt helt siden de første menneskelige sivilisasjonene. Kunsten å lage parfyme begynte allerede i oldtidens Mesopotamia og Egypt. Det var først på 1800-tallet at den moderne parfymeindustrien slik vi kjenner den i dag tok form.

Jeg har alltid vært over gjennomsnittlig begeistret for parfymer. Den første parfymen jeg lærte å kjenne var min mors signaturduft J’adore fra Dior. Denne duften vil jeg alltid assosiere med henne. J’adore er rene inkarnasjonen av hennes vesen og personlighet.

En signaturduft som representerer deg og din personlighet er noe alle burde ha. En duft som venner og familie assosierer med deg. En duft som du elsker og som frembringer sterke følelser, romanse, luksus eller glede.

Å finne sin signaturduft kan være en overveldende prosess. Går man inn på et parfymeri risikerer man bli helt handlingslammet av det store utvalget. Jeg har derfor funnet frem tre parfymer som lenge har vært blant mine favoritter. De representerer tre forskjellige personligheter: den sofistikerte, den feminine og den selvstendige.

1
2


  • Miss Sophisticated: 5th Avenue av Elizabeth Arden

5th Avenue er inspirert av Manhattens klassiske arkitektur og distinkte skyline. Dette er en klassisk og sofistikert duft som oser av luksus og glamour. En eksklusiv parfyme til den moderne kvinnen. Jeg bruker 5th Avenue de dagene jeg skal fiffe meg opp ekstra. Toppnotene er lilje, magnolia, lime, liljekonvall og bergamott

Her kan du kjøpe 5th Avenue av Elizabeth Arden.


  • Miss Feminine: Dolce av Dolce & Gabbana

Ikke bare er flasken nydelig, denne dufter aldeles fabelaktig. Toppnotene består av hvite blomster, Neroli-blader, påskeliljer, vannliljer og hvit amaryllis. Dette er faktisk den første parfymen som benytter seg av hvit amaryllis, som er en blomst fra sør-Afrika. Dolce er en elegant, romantisk og feminin parfyme. Den lette og blomstrende duften gjør at den egner seg spesielt godt om våren og forsommeren.

Her kan du kjøpe Dolce av Dolce & Gabbana.


  • Miss Independent: Ma Vie av Hugo Boss

Dette er det nyeste tilskuddet i parfymesamlingen min. Ma Vie bruker jeg på jobb og til anledninger der jeg trenger ekstra selvtillit. Dette er en duft som passer til den sterke, feminine og selvstendige kvinnen. Ma Vie dufter friskt av kaktusblomst, rosa fresia, jasmin og rose.

Fåes kjøpt her.


For å spare penger kjøper alltid parfyme på nett. Rabble tilbyr rabattkuponger til en rekke nettbutikker og har alltid mange gode kampanjer, blant annet til Nordic Feel som selger parfyme til meget lave priser. Her kan du hente rabattkupponger til Nordic Feel.


A woman who doesn’t wear perfume has no future.

– Coco Chanel

4 thoughts on “Parfyme: det ultimate tilbehøret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s