7 tips til en god natts søvn

audrey-hepburn-t


Sleep is the best meditation.

Dalai Lama


Søvn er utrolig viktig for både helse og utseende, og god søvnkvalitet er avgjørende for at vi skal klare å fungere optimalt i hverdagen. Når vi sover lader vi batteriene slik at vi får tilført ny, frisk energi. Som Dalai Lama sier, søvn er den beste meditasjon! Skjønnhetssøvn heter nettopp det for en grunn. Med et mimimum på åtte timer søvn hver natt vil fine linjer, pigmentering og poser under øynene bli betydelig redusert.

Å våkne opp frisk og uthvilt etter en god natts søvn er en luksus som ikke alle kan unne seg. Her er noen tips som jeg tyr til når jeg er på underskudd på søvnfronten.

1. Nyvasket sengetøy

Ingenting er så deilig som å legge seg i et rykende, ferskt sengetøy. Jeg bruker Softlan tøymykner når jeg vasker sengetøy, og det må være en av de beste duftene i verden! Pent og velduftende sengetøy gjør sengen ekstra innbydende og gjør også underverker på søvnen. Se etter satengvevd sengetøy i egyptisk bomull. Når man først har blitt vant med denne luksusen går man aldri tilbake.

2. Putevar i silke eller silkesateng

Et skjønnhetstips er å bytte ut putevar i bomull med silke eller silkesateng. Det viser seg at silkeputer er mye bedre for hår og hud. Fine linjer og soverynker fordufter helt og håret blir glattere og blankere. Dette trikset har tatt Hollywood med storm. Makeupartisten til Kate Middleton har faktisk røpet sitt beste skjønnhetstriks til Style Magazine: å sove på sengetøy av silke!

3. Frisk luft

Søvnen blir best når temperaturen på soverommet er mellom 15 og 20 grader.  Kald, frisk luft på soverommet er nøkkelen til god søvn. Luft minst ett kvarter før du legger deg.

4. Koble fra sosiale medier 

Legg bort Facebook, Instagram og andre former for sosiale medier før du legger deg. Den nye teknologien har bevist å stjele nattesøvnen, så skru av i god tid. Det er ikke nødvendig å være tilgjengelig hele tiden. Skjermer har vist seg å ha negativ effekt på søvnen, så minimer alle former for nettbruk den siste timen før leggetid.

5. Les en god bok

Det roer kropp og sinn og kan virke veldig søvndyssende.

6. En kopp nypete

Nypete er en urte-te som ikke ødelegger nattesøvnen. Den er rik på C-vitamin og virker lindrende ved forkjølelse. Nyper er bærtypen med mest antioksidanter, og har bevist å forebygge kreft, hjerte- og karsykdommer, og forsinke aldringsprosessen. En kopp nypete på sengen er rene sovemedisinen! Min favoritt er Confecta nypete, som er helt økologisk.

7. Puteparfyme

En dæsj parfyme på puten før natten senker seg er vel ikke å forakte? Puteparfyme gir en delikat duft på soverommet og skal bidra til en avslappende søvn. Jeg sprayer alltid puten min med puteparfymene fra Durance. De har en aroma laget av parfymemakere i Grasse – den kjente franske parfymebyen, og inneholder kun naturlige stoffer. Jeg bruker denne med duft av bomullsblomst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s