Parisian chic in 10 simple steps

12

En klesstil à la Parisienne er noe alle kan oppnå. Du trenger ikke å være født i Paris for å få den notoriske parisiske stilen. Parisian chic handler om tilfeldig eleganse. Det er en tidløs stil med en viss attitude, uavhengig av trender. En parisisk kvinne er selvsikker, fasjonabel, intelligent, noe som tydelig uttrykkes i klesveien. De forventer det beste og kler seg alltid i sine beste klær.

Nøkkelen til Parisian chic er å investere i gode basisplagg som fungerer som «limet» i garderoben din. Disse basisplaggene varer sesong etter sesong, år etter år.  Med disse basisplaggene i garderoben kan man enkelt gjenskape den parisiske stilen i ethvert scenario.

Her er 10 enkle steg til en klesstil à la Parisienne.

1. Trenchcoat 

En khakifarget trenchcoat kan brukes til både den lille sorte såvel som til avslappede jeans, og er like fin på dagtid som på kveldstid. En trenchcoat kan brukes i absolutt alle anledninger! Den ikoniske trenchcoaten til Burberry står selvsagt høyest på ønskelisten, men det finnes også rimeligere alternativer. Av de rimeligste er Zara og Mango gode valg, og begge kjedene tilbyr mange fine erstatninger. Dersom man er villig til å investere litt mer er J.Crew et godt alternativ. Uansett, med en khakifarget trenchcoat kan man ikke gå feil! Men unngå for all del polyester og alltid knyt beltet rundt livet istedenfor å bruke spennen.

2. The little black dress 

Den lille sorte er ikke simpelthen bare et klesplagg. Den er et konsept. Det finnes en perfekt sort kjole til alle, men den vil variere fra person til person. Bær den med selvtillit og en god dose eleganse. Begrepet «den lille sorte» mener jeg kan oppfattes feil, fordi det er ikke pent med en altfor kort kjole. Det mest kledelige er en sort kjole som rekker til rett over knærne. For en ultraglamorøs look, kombiner med store, sorte solbriller og ballerinasko.

3. Marineblå v-halset genser

Marineblå er en farge som passer til alle sesonger og til alle hudtoner. Den er tidløs og kan kombineres til alt, til og med svart! (Noe som er bevist takket være Yves Saint Laurent). Det fineste materialet er kashmir, som er i den øvre prisklassen, men til gjengjeld vil en slik genser vare år etter år. Eric Bompard er enhver parisisk kvinne sitt førstevalg når det gjelder kashmirgensere. En marineblå v-halset genser kombinert med hvite jeans er som skapt for hverandre. Eller hva med å ære Yves Saint Laurent og bruk den sammen med sorte bukser?

4. Blazer

En blazer er en selvfølge i garderoben. Bruk den sammen med jeans for en avslappet, men sofistikert stil, eller kombiner med skjørt for en mer klassisk og profesjonell look. Zara og H&M har begge mange fine blazere til en budjsettvennlig pris. Vær nøye å se om snittet er pent til din fasong. En blazer skal ikke være posete i ryggen!

5. Ballerinasko

Etter å ha bodd ett år i Paris kan jeg forstå parisernes forkjærlighet til flate sko. Når man bor i Paris blir det mye gåing! Parisere er alltid på farten og gode skotøy er derfor et must. Ballerinasko er perfekte i det daglige. De er raske å ta på og gode å gå i. Pariserne kjøper gjerne ballerinasko hos Repetto, som har solgt ballerinasko i den franske hovedstaden i over 60 år.

6. Singlett

Et nødvendig element i garderoben. Bruk den sammen med skjørt, shorts eller jeans, gjerne under en blazer. Hvitt, sort, grått og marineblå er fine farger. Unngå hudfargede toner; de gjør deg gjennomsiktig. Petit Bateau er parisernes favorittmerke når det gjelder basic-varer.

7. Stripete genser

Etter min mening er dette det viktigste plagget for å skape en parisisk stil. Det var Coco Chanel som i 1917 introduserte striper i moteverdenen. La marinière, som den kalles på fransk, kan være i hvitt med marineblå striper, i hvitt med røde striper eller marineblå med hvite striper. Det finnes utallige fargekombinasjoner. Jeg liker veldig godt de ikoniske, stripete genserne til Petit Bateau med båthals.

 8. Silkebluse

Bluser vil variere etter livstil og smak, men en silkebluse er et trygt valg å lande på. Den kan være både langermet, kortermet eller helt ermeløs. Kombiner silkeblusen med jeans eller skjørt, en blazer eller cardigan, og du har et pent antrekk til både jobb såvel som til en romantisk date.

9. Mørke skinny jeans 

Mørke skinny jeans er perfekte de dagene man ønsker et litt mer avslappet uttrykk. Med en blazer og ballerinasko har man et perfekt hverdagsantrekk.

10. Svart blyantskjørt 

Et blyantskjørt virker slankende og er både feminint og flatterende. Kombiner blyantskjørtet med en silkebluse for et profesjonelt, men likevel glamorøst jobbantrekk.

4 thoughts on “Parisian chic in 10 simple steps

    1. Jeg sparer ikke i fond selv, men det er en utmerket måte å spare penger på lang sikt 🙂

      Hvis du har en del kapital lønner det seg å ta en prat med banken angående sparing i fond. Det finnes så mange forskjellige avtaler. Da det finnes fond med både høy og lav risiko, er det veldig viktig å ikke satse alt på høyrisiko-fond. Vær forsiktig og ikke putt alle eggene dine i samme kurv!

      Sparing i fond er kun ment som langsiktig sparing siden markedet alltid vil gå opp og ned. På lang sikt vil som regel sparing i fond gi bedre renteavkastning enn å ha penger stående på sparekonto, spesielt når renten er så lav som nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s