The Little Dictionary of Fashion: Coats

DSC00070Ny uke – nye gullkorn fra Christian Dior.

Vi har kommet til bokstaven C og jeg gleder meg til å presentere dagens tema, som er…DSC00061

 … kåper!DSC00065Jeg er nemlig helt gal etter kåper! Ettersom jeg helst bruker kjoler og skjørt syns jeg det er penest med kåpe som yttertøy. Kåper kan brukes i alle årstider. En klassisk trenchcoat passer perfekt til høsten. Når vinteren kommer er en deilig ullkåpe akkurat det som trengs for å holde seg varm i kulden. Vår og sommer er tiden for lettere kåper i nydelige pastellfarger. En fin kåpe kan være prikken over i-en som gjennomfører et helt antrekk.


Coats: This is the garment that has kept the original functions of clothes – to keep you warm. In the Stone Age women loved to keep warm with furs – and today the best materials for coats are those nearest to furs; this means wool and velvet. Silk coats are summer coats; one wears them for adornment rather than for practicality. Personally, I don’t like seeing women in town without a coat. Coats can be either fitted or loose, whichever is your personal choice. But above everything, they must be practical. Practical in color and practical in style.

Christian Dior


Parisian chic in Tara Jarmon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s