Snurr film: Cinderella

HOUSE-2 Skjermbilde 2015-03-18 kl. 17.53.29

Den nye innspillingen av Disney-klassikeren Askepott har jeg sett frem til i månedsvis. Filmen innfridde absolutt til forventingene og er en estetisk hyllest til Walt Disneys eget favoritteventyr.

Askepott forteller den gode, gamle historien som vi alle kjenner fra tegnefilmen utgitt i 1950. Filmen er imidlertid en helt magisk og fortryllende versjon publikum ikke før har sett maken til. Askepott er kunstferdig, visuelt vakker og en sann fryd for øyet. Kostymene er imponerende og fargesprakende, scenene er forseggjorte til den minste detalj og skuespillerne leverer svært gode og troverdige replikker.

På rollelisten står mange dyktige skuespillere. Den onde stemoren spilles av selveste Cate Blanchett; en rolle hun framfører med stor skarpsindighet. Hun er både vakker, mektig, elegant og djevelsk på én og samme tid, noe kun Cate Blanchett evner. Helena Bonham Carter som den gode féen er en fargerik og eventyrlig fest i seg selv. Askepott spilles av den blendende vakre Lily James, kjent fra Downton Abbey. Hun er godheten selv og publikum kan ikke annet enn å bli glade i henne. Prinsen portretteres av Richard Madden (Game of Thrones). Mange Downton Abbey fans vil nok kjenne igjen kjøkkenpiken Daisy som spiller stesøsteren Drisella (Sophie McShera). Med så mange gode skuespillere på laget er det ikke rart at filmen briljerer.

I kjent Disney-stil skinner filmens moral gjennom fra begynnelse til slutt: selv om man møter motstand gjelder det å være snill og god. Det vil man alltid bli belønnet for i det lange løp. Askepott er en film som vil falle i smak hos alle små og store prinsessedyrkere. Spekket med magi, humor, spenning, pryd og prakt byr filmen på alt man kan ønske. Selv om eventyret allerede er fortalt er det vel verdt å få med seg denne nyinnspillingen.

Terningkast: 🎥🎥🎥🎥🎥🎥

2 thoughts on “Snurr film: Cinderella

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s