Joie de vivre: Gleder i mars

Skjermbilde 2015-03-18 kl. 23.51.12
                                       – Credit: Inslee By Design –

Joie de vivre. A feeling of happiness and excitement about life. 

Med andre ord: livsglede.

Det er de små gledene i livet som teller. En klisjé kanskje, men ikke desto mindre sant. Det er viktig å sette pris på de små hverdagsgledene, for det er nemlig de det er flest av. Jeg vil derfor vie et månedlig joie de vivre-innlegg for å gi de små, men allikevel store hverdagsgledene en ekstra oppmerksomhet.

Denne månedens joie de vivre:

 • Lange, lyse marskvelder
 • Bar asfalt ryddet for grus og småstein
 • Følelsen av å gå med lette vårsko etter en lang vinter med tunge støvletter
 • Å kunne finne frem trenchcoaten fra skapet
 • Hvite krokus som blomstrer i hagen
 • Å våkne til solskinn og fuglesang
 • Gode kinoopplevelser som gir føde for sjelen; Askepott og Kingsman: The Secret Service. Fabelaktige filmer! 
 • Oppdagelsen av en ny parfyme, «Ma vie» av Hugo Boss, med duft av frisk kaktusblomst, roser, fresia og sjasmin.
 • Påsken er rett rundt hjørne! Min favoritthøytid (etter jul vel og merke). Jeg gleder meg til årets påskekrim på NRK, som blant annet sender nye episoder av kriminalsjef Foyle. I tillegg gleder jeg meg til påskeegg, påskemiddag, påskesol, påskefrokost… For å lade opp til høytiden setter jeg på gamle Agatha Christie-filmer. Ingen påske uten Poirot!
 • Påskepynting i gult, vårens grønnfarge og lilla. Masse påskeliljer, både ute og inne, er en selvfølge.
 • Om noen uker skal jeg få være hundepasser for verdens søteste mops (min lille, gryntende niese)
 • Roser og tulipaner har vært fast innslag i stuen de siste ukene. Blomster bringer uendelig mye glede!
 •  Podcaster forvandler de simpleste gjøremål til en fest! Podcastene på mitt øre denne måneden er The Simply Sophisticate og NRK Filmpolitiet.
 • Månedens musikk er det Ella Fitzgerald som står for. For en mektig stemme! Hun synger rett inn i hjertet mitt. Let’s do it – let’s fall in love går på repeat i disse dager.

3 thoughts on “Joie de vivre: Gleder i mars

 1. Nykostede gater kommer høyt opp min liste også! Nå har de endelig begynt å koste litt rundt meg og håper de tar seg en nøyere runde igjen snart! 😉

 2. Og apropos podcast: Podcasten «Serial» er et must! «Påskekrim» på podcast. Helt utrolig fengslende. Ble så hektet at jeg hørte alle episodene i løpet av et par dager. Huset ble veldig rent og fint mens jeg hørte på den, haha. Måtte jo finne på prosjekter i huset så jeg hadde en unnskyldning til å høre videre. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s