11 ways to add touches of glamour to your life

Add subtitle text-2

Livskvalitet blir hverken bestemt av inntekt eller formue. Den avgjørende faktoren er heller de mange valgene vi tar i hverdagen. Små, men verdifulle hverdagsgleder kan ha stor innvirkning på livskvaliteten. Så lenge man investerer pengene sine fornuftig og gjør de rette valgene er et rikt og tilfredstillende liv noe alle kan oppnå. Her er en liste over enkle grep som tilfører glamour og luksus i hverdagen.

1. Hverdagsrutiner og ukentlige ritualer 

Innfør rutiner på både daglig og ukentlig basis som gir et hyggelig avbrekk fra den hektiske hverdagen. Det kan for eksempel være å starte dagen én time før slik at man får tid til å nyte en bedre frokost og bla gjennom dagens avis i fred og ro før skole eller jobb kaller. Hvorfor ikke sette på klassisk musikk og tenne noen stearinlys? Nyt én sjokoladetrøffel hver eneste kveld, eller avslutt dagen med en god bok og favoritt-téen. Skap hverdagsrutiner som bringer deg glede og som gjør at du setter pris på livet her og nå.

Ukentlige ritualer kan være litt mer ekstravagante, da de ikke forekommer like ofte. Ha én fast dag i uken hvor frokosten inntas på café. Vær dekadent og spis middag på restaurant hver fredag. Når helgen kommer, pynt opp hjemmet ditt med nyinnkjøpte blomster. Eller hva med en ukentlig shoppingrunde der du unner deg noe du har ønsket deg lenge? Uansett hva du måtte velge, finn et ukentlig ritual som du vet finner sted hver uke, og som gir ny motivasjon til å yte mer i hverdagen.

2. Tekstiler

Ikke undervurder effekten av kvalitetstekstiler! Badehåndklær av god kvalitet gir deg følelsen av å bo på luksushotell hjemme, hver eneste dag. Investèr i store, myke badehåndklær gjerne i duse farger og sørg for at alle håndklær på badet holdes i samme fargeskala. Det vil garantert gi en følelse av luksus og velvære. Når det gjelder sengetøy er kvalitet like viktig, om ikke enda viktigere! Investèr i godt sengetøy, for eksempel sateng laget av 100 % egyptisk bomull som er en nydelig kvalitet. Min favoritt er den tyske sengetøyprodusenten EleganteDet koster, men til gjengjeld har du glede av dette i mange år. Slike luksus-sengesett kommer som regel på salg så da gjelder det å hamstre.

3. Et rent og ryddig hjem

Min leveregel er: «A clean home is a happy home». Ha en fast dag i uken der husvask står på agendaen. Det lønner seg å vaske ofte for da trenger man ikke å gå like grundig til verks hver eneste uke. Vask før helgen, så har du noe å se frem til. Og selvsagt, etter at husvasken er gjort belønn deg selv med en valgfri premie, for eksempel tulipaner eller franske makroner. Ingenting er som følelsen av å komme hjem til et rent og ryddig hjem.

4. Detaljer teller

Detaljer skal ikke overlates til tilfeldighetene. De er nemlig meget effektive når det gjelder å skape luksusfølelse. Ett eksempel er blomster, som allerede nevnt, både i ekte og kunstig vare. Kunstige blomster kan faktisk være riktig så fine og gir en god dose glamour. Lekre puter og duftelys er andre viktige elementer som skaper en følelse av luksus hjemme. For ikke å nevne duftdiffuser. Min favoritt er duftdiffusere som dufter av nyvasket tøy.

5. Kvalitet over kvantitet

Dette er den viktigste leveregelen for alle som vil leve luksuriøst. Kort og konsist oppsummert: Vær selektiv og alltid velg kvalitet i alle av livets aspekter.

6. Kle deg opp til hverdags

Gjør stas på deg selv og på hverdagen ved å kle deg pent hver eneste dag. En fin kjole kan også brukes til hverdags, så hvorfor ikke? Et blyantskjørt gjør seg for eksempel fint på jobben. Ingen anledning er for liten til at man skal pynte seg. Ved å kle seg opp til hverdags styrker man selvtilliten, samt at man oser av glamour.

7. Kultiver deg selv

Vær nysgjerrig og hold deg oppdatert på aktuelle hendelser. Det gjelder både nyhetsbildet såvel som det kulturelle. Tilegn deg selv kunnskap hver eneste dag for man blir aldri ferdig utlært. En utdannelse stopper nemlig ikke etter universitetet! Besøk muséer og kunstgallerier, gå på kino og teater, les bøker og reis til spennende destinasjoner. Dette vil føre til en stor berikelse i livet ditt og i tillegg gjøre deg mer interessant som person.

8. Investèr i god hudpleie

Akkurat når det gjelder hudpleie er jeg villig til å investere både tid og penger. Gode hudpleieprodukter koster, men det er det verdt i det lange løp. Mine favorittmerker er Decléor, MD Formulations, Priori, Babor, La Roche Posay og Avène. Rens og tilfør fuktighet hver eneste morgen og kveld. Én gang i uken, som regel på søndager, har jeg hjemmespa der jeg peeler ansiktet og smører på rens- og fuktighetsmasker. For en enda mer luksuriøs opplevelse unner jeg meg selv en hudpleietime hos skjønnhetssalong fire ganger i året.

9. Ha respekt for deg selv

Selvrespekt er viktig for alle som ønsker å leve et lykkelig, tilfredsstillende og meningsfylt liv. Å ha respekt for seg selv betyr at man kjenner sin egen personlige verdi. Sett pris på alle dine positive evner og kvaliteter, og ros deg selv for både små og store prestasjoner. Slutt og sammenligne deg med andre – for hva er egentlig viktigst: at andre liker deg eller at du liker deg selv? 

10. Ha en signaturduft

En signaturduft er et must for enhver glamourøs kvinne. Man kan gjerne bytte mellom tre eller fire parfymer, men sørg for å finne et knippe som representerer din personlighet på en verdig måte. Mine favorittdufter er blant andre Elie Saabs Le Parfum, Parisienne av YSL og Baiser Volé av Cartier. Velg alltid eau de parfum fremfor eau de toilette.

11. Leppestift og neglelakk

Den enkleste måten å krydre hverdagen med glamour er å bruke leppestift og neglelakk på en daglig basis. Helena Rubinstein sa en gang: “There are no ugly women, only lazy ones”, og jeg kan ikke si meg mer enig! Essie er uslåeelig på neglelakker og Chanel sine leppestifter er legendariske.

7 thoughts on “11 ways to add touches of glamour to your life

  1. Bloggen din er virkelig god- du bør reklamere litt her og der for den, du fortjener mange lesere kjære deg 🙂

      1. Hyggelig å høre 🙂 Jeg mener hvert ord, du leverer kvalitet på innleggene dine. Jeg har lest mange blogger, du er allerede en av favorittene mine i bloggverdenen. Så keep up the good work 🙂

  2. Marit, jeg elsker å lese bloggen din, jeg blir så glad og inspirert av den! Og du skriver veldig godt! Stor klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s