Snurr film: Still Alice

Skjermbilde 2015-02-28 kl. 20.35.25

Snurr film  er min nye filmspalte der jeg skriver om fengende filmer. Jeg er nemlig veldig filminteressert. Å gå på kino er noe av det beste jeg vet! En god filmopplevelse gir meg så mye glede. Hele stemningen er helt spesiell; mørket senker seg, lukten av popkorn og lyden av knitrende godteripapir brer seg i salen…

Still Alice

Etter forrige ukes Oscar-utdeling fikk jeg øynene opp for filmen Still Alice. Hovedrolleinnehaveren Julianne Moore vant nemlig Oscar for beste kvinnelige hovedrolle. Filmen handler om Alice, en professor i lingvistikk ved Columbia University, som plutselig en dag under et foredrag glemmer et tilfeldig ord. Etter hvert skjønner hun at noe er galt og oppsøker en nevrolog som gir henne skrekkbeskjeden: hun er rammet av tidlig Alzheimers. I en alder av 50 år må Alice forsone seg med sin skjebne og ser seg selv gradvis forfalle. Den høyt utdannede karrierekvinnen mister både språk og hukommelse, og til slutt hele sin identitet.

Filmen er sterk og hjerteskjærende og retter søkelyset mot et veldig viktig tema. Julianne Moore leverer en meget god prestasjon som er en Oscar-statuett verdig. Spesielt scenen der Alice forsøker å ta sitt liv gjorde sterkt inntrykk. En annen scene verdt å nevne er der Alice holder foredrag til demensforeningen. Julianne Moore viser seg som den utrolige dyktige skuespilleren hun er. I tillegg syns jeg Kristin Stewart, som spiller datteren Lydia, gjorde en veldig god figur. Hun spilte så naturlig og ærlig, og det var veldig behagelig å se på. Samspillet mellom mor og datter virket så ekte. Still Alice er absolutt verdt å se, og det er nok mange som valfarter til kinoene etter den prestisjefylte Oscar-prisen. Allikevel, jeg syns filmen manglet det lille ekstra for å få toppkarakter.

Terningkast: 🎥🎥🎥🎥

2 thoughts on “Snurr film: Still Alice

  1. Denne gleder jeg meg til å se 🙂 Veldig gøy at Julianne Moore fikk Oscar for rollen sin i filmen, jeg er stor fan av henne 🙂 Ha en fin kveld videre

    1. Gled deg 🙂 Det var på høy tid at Julianne Moore fikk Oscar! Hun er desidert en av mine favoritt-skuespillerinner. Takk, ønsker deg en fin kveld videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s