Boktips: Choosing the Simply Luxurious Life

IMG_3737Under juletreet i år lå boken «Choosing The Simply Luxurious Life – A modern woman’s guide» av Shannon Ables. Hun er kvinnen bak bloggen The Simply Luxurious Life, som jeg har vært fast leser av i alle år. Boken handler om hvordan man kan leve et luksuriøst liv på en alminnelig inntekt, som hennes motto så fint sier: Refined living on an everyday income. Her kan man plukke opp mange gode og enkle tips for å gjøre hverdagen litt mer glamourøs og luksuriøs. En liten oppsummering av innholdet i boken:

  • Velg kvalitet fremfor kvantitet. Dette gjelder alle aspekter i livet: klær, interiør, mat, kulturopplevelser, venner og reiser. Man blir mye lykkeligere med færre ting av ordentlig god kvalitet! Man sparer både miljøet og man slipper for mange rotete og forstyrrende elementer i livet sitt. Jeg velger heller å investere i én tidløs kvalitetsveske som varer livet ut enn å kjøpe fem av dårligere materiale som kanskje bare varer i to år. Tenk cost per wear, som Shannon Ables skriver mye om i boken. Det lønner seg i lengden å velge kvalitet.
  • Ha finansene i orden. Hverdagen blir så mye bedre når man slipper å uroe seg for økonomien. Betal regningene med en gang så er de ute av verden. Ha en fast dag i måneden hvor du setter deg ned og lager oversikt over inntekt og utgifter. Sett på fin musikk og lag en god kopp så blir det hele ganske så hyggelig. Etterpå vil du føle en stor lettelse fordi du har oversikt over hvor mye du faktisk kan bruke etter at alle de faste kostnadene er betalt. Nattesøvnen blir følgelig mye bedre!
  •  Finn din egen signaturstil. Alt blir mye enklere for du vet dermed nøyaktig hva du ser etter. Jeg personlig bruker kun skjørt og kjoler, noe som gjør shoppingen mindre tidkrivende ettersom jeg ikke trenger å kaste bort tid i bukseavdeligen. Et viktig moment: finn også din egen signaturduft. Det betyr ikke nødvendigvis kun én. Jeg har flere parfymer jeg bytter på avhengig av humør og årstid, men det er alltid de samme jeg kjøper igjen og igjen.
  • Tilegn deg kunnskap hver eneste dag. Fordi man blir aldri ferdig utlært! Det kan være en artikkel om et nytt teaterstykke eller en ny bokutgivelse såvel som en spennede film om en historisk person eller hendelse. Det spiller ingen rolle – kunnskap er kunnskap! Med et bredt spekter av kunnskap kommer man langt.
  • Lev et sunt og aktivt liv. Lag god mat fra bunnen av med rene råvarer. Sett av god tid til å nyte måltider sammen. Finn en treningsform som passer for deg og ikke tving deg selv til å gjøre noe man ikke får glede av. En fin gåtur i raskt tempo, samt husarbeid kan være vel så effektivt.
  • Gjør hjemmet ditt til en oase. Uansett hvordan man bor, enten det er en trang hybelleilighet, en sliten blokkleilighet eller en gigantisk villa kan man med enkle grep lage seg et fint og trivelig hjem. Man kommer langt bare ved å holde hjemmet sitt rent og ryddig. Ha én fast dag i uken der husarbeid står på agendaen. Gjør det til en rutine å alltid rydde opp etter dagen før man går og legger seg. Ingenting er vel bedre enn å stå opp til et rent og ryddig kjøkken? Det er virkelig ikke mye som skal til! Stearinlys, friske blomster, nye puter og en deilig duftdiffuser kommer man langt med.
  • Lag hyggelige hverdagsrutiner. Små, enkle rutiner i hverdagen kan gi uendelig mye glede. For eksempel liker jeg å ha god tid om morgenen til å spise en deilig frokost, lese avisen og kose meg med tente stearinlys mens God Morgen Norge surrer i bakgrunnen. Før jeg legger meg sprayer jeg alltid parfyme på puten, da sover jeg så godt. Bring inn litt hverdagsglamour! Istenfor å spise frokost hjemme, gå på café en gang i måneden. Pynt og smykk deg til hverdags. Ta på knallrød leppestift og lakk neglene i matchende farge. Hver fredag, handle inn friske tulipaner til helgen. Dette er noen av mine tips, men Shannon har mange andre fine forslag. Hverdager er det flest av så det er viktig å sette pris på dem.

Boken er meget inspirerende og jeg kan absolutt anbefale den!

Terningkast:🌸🌸🌸🌸🌸🌸

2 thoughts on “Boktips: Choosing the Simply Luxurious Life

  1. Bokanmeldelsen din gjorde at jeg nettopp klikken boken hjem. Etter det du har lest virker det som en bok som er midt i blinken for meg – gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s